Centrum Alzheimera, Krajowy Instytut Gospodarki Senioralnej oraz Stołeczne Centrum Opiekuńczo-Lecznicze Sp. z o.o. zaprosiły opiekunów nieformalnych oraz przedstawicieli instytucji opieki długoterminowej do wzięcia udziału w konferencji „Żywienie osób starszych w praktyce”. Spotkanie odbyło się 7 czerwca w Centrum Alzheimera w Warszawie.
Konferencja składała się z części wykładowej, warsztatowej oraz degustacyjnej. Po raz pierwszy kompleksowo podjęty został temat diety seniorów. O żywieniu osób starszych rozmawiali przedstawiciele świata nauki, specjaliści z zakresu żywienia i psychologii oraz osoby na co dzień pracujące z seniorami.
Podczas konferencji została powołana Grupa Robocza, która opracuje „Praktyczny poradnik żywienia seniora”.
Patronem konferencji był Warszawski Uniwersytet Medyczny.
Sponsorami wydarzenia byli: Fresenius Kabi, Przedsiębiorstwo Farmaceutyczne LEK-AM, Prosper, Restauracja Giovanni Sport, Tena.
Zobacz fotorelację:
[ngg_images source=”galleries” display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”3″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Pokaz zdjęć]” template=”/var/www/kigs/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]